Gyakran ismételt kérdések

Hol vállalsz fotózást?

Tolna megyében, Szekszárd mellett élek. Ettől függetlenül az országban bárhova szívesen utazok egy fotózás kedvéért. Az ország szinte minden részén, és külföldön is vállaltam már esküvőfotózást. Ha te azt szeretnéd, hogy én fényképezzem az esküvődet/portfóliódat, stb, akkor a távolság ne legyen akadály!

Szerződés írunk a fotózásról?

Esküvőfotózás alkalmával mindenképpen szükséges egy szerződés kitöltése, mindkét fél érdekében. Nagy összegről, nagy felelősségről van szó, így elkerülhetetlen. A szerződés kitér a szolgáltatást igénybe vevő, és a szolgáltató adataira, elérhetőségére, a szolgáltatás pontos leírására, vállalásra, a foglaló mértékére, a felelősség vállalására, esetleges helyettesítés biztosítására, szerzői jogokra, a szolgáltatás körülményeire, adatkezelésre. Feltétlenül olvassátok el, és ha kérdésetek van, keressetek fel. A szerződést 2 példányban szükséges aláírni, az egyik az enyém,a másik a tiétek lesz. A honlapon megtaláljátok a szerződést. Modell, kisgyermek, és e-session fotózásról nem feltétlenül írunk szerződést, csak ha szeretnétek.

Mikor kapjuk meg a képeket?

A minőségi válogatás, és retusálás időt vesz igénybe. Egy-egy fotózáson rengeteg kép készül, pláne egy egész napos esküvőn. Ezek feldolgozása napokat vesz igénybe. Általánosságban azt tudom mondani, hogy 2 naptól egy hétig is eltart, mire elkészülök a fotókkal.

Hogyan kapjuk meg az elkészült fotókat?

A kész képeket jpg formátumban, teljes méretben adom át egy link formájában. A link egy privát tárhelyre visz, ahol az összes képet le tudjátok tölteni. Ehhez csak nektek lesz jogosultságotok, illetve akinek a linket továbbítjátok. Ha számotokra egyszerűbb, pendrive-on is elvihetitek a képeket.

Nyomtatást/előhívást vállalsz?

A képek előhívása, különböző méretű nyomtatása ma már abszolút a szolgáltatást igénybe vevők hatáskörévé vált. Digitális formában átadom a képeket, és ti tudjátok eldönteni, hogy hol, milyen minőségben, darabszámban, és milyen árban szeretnétek papír alapra varázsolni a képeket. Ha szeretnétek, ajánlok olyan helyeket, ahol garantáltan jó minőségben megcsinálják számotokra az előhívást, nyomtatást.

Mi történik, ha véletlenül elveszítjük a képeket?

Az esküvői és jegyesfotókat én nem törlöm ki soha. Ahogy a szerződésben is látni fogjátok, 2 külön merevlemezen tárolom mind a nyers képeket, mind a retusált képeket, valamint ezeket egy felhő alapú online tárhelyre is feltöltöm. Így biztosan megmaradnak, és ha 10 év múlva felkerestek, hogy szükségetek van rájuk, biztosak lehettek benne, hogy nálam meglesznek.

A nyers képeket megkaphatjuk?

Röviden: nem. A nyers kép, ami a fényképezőgépből kikerül, még nincs kész. Minden esetben utólagos korrekcióra van szükség, hogy tökéletes legyen, és olyanná szülessen, amilyenné elképzelem, és ami nektek a legjobban fog tetszeni. A fénykép az utómunkával lesz teljes, végleges. Így nyers képeket soha nem adok ki a kezemből.

Mikorra időzítsük a fotózást?

A fotózásra a legmegfelelőbb napszak a késő délután, vagy a reggeli időszak, amikor a nap alacsonyan áll. Az időjárás nagyban befolyásolja az időpontot. 40 fokban, vagy csepegő esőben nem kellemes őszintén mosolyogni egy fényképezésen. Ha esik az eső, akkor mindenképpen el kell napoljuk a fotózást, de ez természetesen az árat nem befolyásolja! Esküvők alkalmával javasolni szoktam, hogy a kreatív fotózás egy külön napon legyen, amennyiben ez megoldható.

Jöhet velünk “külsős” személy, barát is a fotózásra?

Természetesen! Ha szeretnétek, egy személy pluszban eljöhet akár a portréfotózásra, akár az esküvői kreatív, illetve az e-session fotózásra is. Nagyon sokszor ez volt a kulcsa egy oldottabb fotózásnak.